PLAN STUDIÓW PODYPLOMOWYCH Nazwa studiów podyplomowych: Studia podyplomowe w zakresie prawa zamówień publicznych Wymiar kształcenia: dwa semestry Liczba punktów ECTS konieczna do uzyskania kwalifikacji podyplomowych: 30 Lp. | Nazwa przedmiotu | Forma i wymiar zajęć dydaktycznych | Forma zaliczenia przedmiotu | Punkty ECTS | Rodzaj zajęć | Zajęcia teoretyczne (godz.) | Zajęcia praktyczne (godz.) | semestr I | 1. | Wprowadzenie do prawa zamówień publicznych | WYKŁADY | 20 | | ZAL. | 2 | 2. | Przygotowanie procesu udzielenia zamówienia publicznego | WYKŁADY | 20 | | ZAL. | 2 | 3. | Przeprowadzenie postępowania o udzielenie zamówienia publicznego | WYKŁADY | 16 | | ZAL. | 2 | 4. | Dokumentacja postępowania o udzielenie zamówienia publicznego | WYKŁADY | 8 | | ZAL. | 1,5 | 5. | Elementy prawa cywilnego | WYKŁADY | 10 | | ZAL. | 1,5 | 6. | Zamówienia publiczne w prawie Unii Europejskiej | WYKŁADY | 5 | | ZAL. | 1,5 | 7. | Zamówienia publiczne z perspektywy prawa finansów publicznych | WYKŁADY | 15 | | ZAL. | 1,5 | 8. | Umowa o roboty budowlane | WYKŁADY | 10 | | ZAL. | 1,5 | semestr II | 9. | Umowa w sprawie zamówienia publicznego | WYKŁADY | 8 | | ZAL. | 1,5 | 10. | Środki ochrony prawnej | WYKŁADY | 16 | | ZAL. | 2 | 11. | Sprawozdawczość i ewaluacja w zamówieniach publicznych | WYKŁADY | 5 | | ZAL. | 1 | 12. | Aspekty społeczne w zamówieniach publicznych | WYKŁADY | 5 | | ZAL. | 1,5 | 13. | Aspekty ekologiczne w zamówieniach publicznych | WYKŁADY | 5 | | ZAL. | 1,5 | 14. | Zamówienia publiczne na innowacje | WYKŁADY | 5 | | ZAL. | 1 | 15. | Kontrola zamówień publicznych | WYKŁADY | 4 | | ZAL. | 1,5 | 16. | Zamówienia sektorowe | WYKŁADY | 8 | | ZAL. | 1,5 | 17. | Partnerstwo publiczno-prywatne oraz koncesje na roboty budowlane i usługi | WYKŁADY | 8 | | ZAL. | 1,5 | 18. | Wybrane praktyczne aspekty udzielania zamówień publicznych | ĆWICZENIA | 10 | | ZAL. | 1,5 | 19. | Egzamin | n/d | n/d | | EGZ. | 2 | | ŁĄCZNIE: | 178 godzin | | | 30 pkt |
Okres zaliczeniowy na studiach podyplomowych: cykl kształcenia (dwa semestry) | |